Romke’s Bike Blog

02 Aug

2 augustus, Utrecht – Schaft (126km)


Zo’n ontbijt en zo’n douche krijgen we voorlopig niet meer, daar kunnen we maar beter goed van genieten. Tot een uur of twaalf bijvoorbeeld, anders kom je nooit meer weg.

En daar gaan Tom en ik. Vanaf nu aangewezen op fiets, tent en geldbuidel. Wel wat treurig denk ik terug aan hoe Marjan ons uitzwaaide. Hoezeer we ook wisten dat het zou komen, hoe vaak we ook hadden bedacht hoe het zou zijn, het echte vertrek kwam toch hard aan.

Het weerbericht was heel gepast voor deze gelegenheid. Regen, regen, regen en in het zuiden vooral onweer. Maar zoals vaker op lange reizen, als thuis wat verder achter je ligt en de vakantie steeds meer vorm krijgt, dan trekken de donkere wolken weg en schijnt toch opeens de zon.

Bij Den Bosch zien we hoe drie jongens met hun vliegers proberen om wat ampere’s te vangen. De wolken hangen laag en hun lijnen zijn lang genoeg, maar we raden ze toch aan om een batterij te kopen.

In de buurt van Valkenswaard wordt het tijd een camping te vinden. Mijn kaart wijst me drie maal de verkeerde weg, maar een volslagen dronkaard in het eerste dorpje wijst ons nauwkeurig de weg naar de dichtsbijzijnde camping. Het geeft me weinig vertrouwen in de makers van de kaart.

De camping zelf is zeer degelijk, we zien veel geraniums, kleuren TV’s en een voliere met … katten! Waar zijn die parkieten dan?

Leave a Reply

© 2024 Romke’s Bike Blog | Entries (RSS) and Comments (RSS)

Design by Your Index - Powered By Wordpress